Privacy Policy Vers voor Thuis

 

Privacyverklaring Eetgemak B.V.

In deze privacyverklaring leggen wij, Eetgemak B.V. (“Eetgemak”) uit hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Voor wie geldt deze privacyverklaring?

Deze privacyverklaring geldt voor de volgende personen (“betrokkenen”):

  • Contactpersonen bij zakelijke klanten
  • Consumenten die een aankoop doen via de website www.versvoorthuis.nl 
  • Sollicitanten
  • Leveranciers en contactpersonen bij leveranciers (onder ‘leveranciers’ verstaan wij alle soorten partijen die producten of diensten aan ons leveren, zoals leveranciers van voedselproducten, onze franchisenemers, transportbedrijven, dienstverleners)
  • Overige contactpersonen
  • Gebruikers van onze websites

Hoe verzamelen wij persoonsgegevens en waar gebruiken wij ze voor?

(Contactpersonen bij) klanten – www.eetgemak.nl, www.foodforcare.nl, www.eetkomeet.nl   

Om klant te kunnen worden en bestellingen te kunnen doen via onze websites eetgemak.nl, foodforcare.nl of eetkomeet.nl moet een account worden aangevraagd. Op eetgemak.nl en foodforcare.nl kan dit via een online aanvraagformulier waarin de volgende gegevens worden: naam, functie, bedrijfsnaam, emailadres en telefoonnummer en kan een vraag of opmerking worden geplaatst. Deze gegevens zijn nodig om de overeenkomst met de klant of de werkgever van de klant aan te gaan en uit te voeren, zonder deze gegevens kunnen wij die overeenkomst niet aangaan. De gegevens in het aanvraagformulier en de adresgegevens gebruiken wij voor het afhandelen van de bestelling en om op te nemen in onze (financiële) administratie.

Als eenmaal een account is gemaakt kan op de betreffende website worden ingelogd met inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord), deze zijn nodig om het account te beveiligen.

De contactgegevens gebruiken wij ook om serviceberichten en berichten over de bestelling te sturen, om met klanten te communiceren waaronder het afhandelen van vragen en klachten en het sturen van berichten van commerciële aard. In geval van een geschil met onze klanten kunnen wij de persoonsgegevens gebruiken in verband met de beslechting van dat geschil.

Consumenten – www.versvoorthuis.nl

Consumenten kunnen via onze B2C website versvoorthuis.nl proefmaaltijden bestellen. Om te bestellen moeten naam, emailadres, adresgegevens en een telefoonnummer worden ingevuld en zal bij het doen van de betaling betaalinformatie worden verwerkt. Deze gegevens worden gebruikt om de proefmaaltijd op te sturen, om een emailbevestiging te kunnen sturen en voor de facturatie en onze financiële administratie. Zonder deze gegevens kunnen wij de proefmaaltijd niet leveren en de overeenkomst dus niet uitvoeren. Het telefoonnummer kan worden gebruikt om contact op te nemen als er iets is met de bestelling. De contactgegevens worden gebruikt om met de klant te kunnen communiceren.

Consumenten die gewone maaltijden willen bestellen kunnen daarvoor een bericht achterlaten op de website waarna een bezorger (een franchisenemer van Eetgemak) contact met hen opneemt, of zij kunnen zelf contact opnemen met hun bezorger. Bij een contactaanvraag via onze website worden naam, emailadres en telefoonnummer gevraagd en kan de aanvrager een bericht achterlaten. Deze gegevens worden gebruikt om de bestelling af te kunnen handelen, voor de facturatie en voor de financiële administratie. De contactgegevens worden gebruikt om met de klant te kunnen communiceren.

Om de juiste maaltijden te kunnen leveren zal de bezorger de maaltijdvoorkeuren en andere dieetwensen opnemen tijdens een gesprek met de klant. Als u aangeeft dat u een maaltijd wilt die verband houdt met uw geloof (halal, koosjer bijvoorbeeld) dan is dat informatie over uw geloof. Hiervoor moeten wij uw toestemming vragen, dit zal worden gedaan door de bezorger. Deze persoonsgegevens gebruiken wij uitsluitend voor het afhandelen van de bestelling.

Sollicitanten

Sollicitanten kunnen via de website www.werkenbijeetgemak.nl solliciteren voor openstaande vacatures. Via een sollicitatieformulier vullen sollicitanten gegevens in als naam, emailadres, telefoonnummer en motivatie en uploaden ze hun C.V. In overleg met de sollicitant kunnen wij een referentienavraag doen.

Deze gegevens zijn nodig om na te gaan of wij een overeenkomst met de sollicitant af willen sluiten, zonder deze gegevens kunnen wij geen arbeidsovereenkomst aangaan. De gegevens gebruiken wij om de geschiktheid van de kandidaat te toetsen en de verdere sollicitatieprocedure te kunnen doorlopen.

Wij maken gebruik van externe (uitzend)bureaus die kandidaten werven. Van hen ontvangen we gegevens van mogelijk geschikte kandidaten zoals de naam, het emailadres, telefoonnummer, eventuele motivatie en een CV.  

(Contactpersonen bij) leveranciers en overige contactpersonen

Wij verwerken persoonsgegevens van contactpersonen bij onze leveranciers en andere personen of partijen met wie wij zaken doen. Daarbij gaat het in de regel om gegevens als naam, emailadres, adresgegevens (bij eenmanszaken), telefoonnummer, betaalgegevens, en persoonsgegevens in e-mails die worden uitgewisseld. Deze gegevens worden verzameld of gecreëerd bij het uitvoeren van onze bedrijfsactiviteiten, zoals per email of per telefoon.

Wij gebruiken deze persoonsgegevens voor het afhandelen van bij leveranciers gedane bestellingen en/of het afnemen van diensten, voor onze (financiële) administratie waaronder facturatie, om met contactpersonen te communiceren, om hun berichten te sturen over Eetgemak die interessant voor hen kunnen zijn.

Websitegebruikers

Bezoekers van onze website kunnen via een contactformulier een bericht achter plaatsen, daarbij worden naam, bedrijfsnaam, functie, emailadres en een telefoonnummer gevraagd om met de persoon contact op te kunnen nemen.

Websitebezoekers kunnen zich op de websites inschrijven voor de nieuwsbrief. Door zich in te schrijven geeft de persoon toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen.

Via cookies verzamelen wij algemene gegevens van websitebezoekers (IP-adressen, informatie over pageviews) om het bezoek en het gebruik van onze website te analyseren en het websitegebruik te verbeteren en voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.  

Overzicht van gebruikte cookies

Hieronder wordt beschreven welke cookies we zelf plaatsen en van welke third-party cookies gebruik worden gemaakt.

Noodzakelijke cookies

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt.

Social media deel-knoppen

Op de site kunnen deel-knoppen zijn opgenomen om pagina’s te kunnen delen op social media platformen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat een bezoeker ingelogd is, zodat men niet opnieuw op Facebook, Twitter of LinkedIn hoeft in te loggen wanneer zij iets willen delen.

Om te zien wat zij met persoonsgegevens doen die zij met deze code binnen krijgen, kun je de desbetreffende privacy verklaringen inzien op hun eigen website:

Facebook: https://facebook.com/policies/cookies
Twitter: https://twitter.com/privacy
Linkedin: https://linkedin.com/legal/cookie-table

Deze verklaringen en links kunnen veranderen. We doen ons best om deze links up-to-date te houden.

Embedded content

Er kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op deze website wordt ontsloten. Denk hierbij aan YouTube- of Vimeo-video’s. Op vergelijkbare wijze als de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen, kun je vinden in het privacy beleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen controle over.

Vimeo: https://vimeo.com/cookie_list
Google / YouTube: https://policies.google.com/technologies/cookies

Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen (vaak anoniem) gegevens en statistieken om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken, zodat we de website en onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Google Analytics

Via Google Analytics worden op deze website (geanonimiseerd) gegevens over het bezoekgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers door de website navigeren. Wij gebruiken deze informatie om beslissingen te nemen over de inrichting van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Om zorgvuldige verwerking mogelijk te maken hebben we de volgende maatregelen getroffen:

We hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;

We hebben het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd, wanneer je hebt aangegeven geen statistische cookies geplaatst wilt hebben;

We hebben alle mogelijkheden die Google aanbiedt om ‘gegevens met Google te delen’ uitgezet;

We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Wil je niet dat je bezoekgedrag wordt bijgehouden? Dan kun je een plugin van Google downloaden die dit voorkomt en is beschikbaar voor Microsoft Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Opera. Deze instelling geldt dan voor alle websites die je bezoekt, dus niet alleen voor deze website. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

Analytische cookies op de website*

*Verwijder de cookies die niet van toepassing zijn voor jouw website, en voeg de cookies toe die je wel hebt maar nog niet in de lijst staan.

Naam

 Geplaatst door

Verloopt na

Doeleinde

_ga

Google Analytics

2 jaar

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

_gid

Google Analytics

Beëindiging sessie

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

_gat

Google Analytics

Beëindiging sessie

Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen.

Tracking cookies

Tracking cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen, zodat bijvoorbeeld advertenties die worden weergeven relevanter kunnen zijn voor de individuele bezoeker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor zowel de bezoeker als de adverteerder.

Tracking cookies op de website*

* Verwijder de cookies die niet van toepassing zijn voor jouw website, en voeg de cookies toe die je wel hebt maar nog niet in de lijst staan.

Verwijderen van cookies

Via de instellingen van je browser kun je geplaatste cookies verwijderen. Ook kun je hier het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. Waar deze functie precies zit, verschilt per browser.

 

Wat is de rechtsgrond voor het verwerken van de persoonsgegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens op basis van de volgende rechtsgronden:

  • De persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor het aangaan en/of uitvoeren van een overeenkomst met de betrokkene;
  • De persoonsgegevens zijn noodzakelijk om te voldoen aan een op ons rustende wettelijke verplichting (zoals de verplichting om een financiële administratie bij te houden);
  • De persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor ons gerechtvaardigd belang of dat van een ander, deze gerechtvaardigde belangen zijn het kunnen voeren van onze bedrijfsactiviteiten, waaronder het afhandelen van de bestellingen, het kunnen communiceren met klanten en andere contactpersonen, het bijhouden van een administratie, het beheren van onze website.
  • In specifieke gevallen kunnen wij toestemming vragen. Deze toestemming kan altijd weer door de betrokkene worden ingetrokken (de intrekking geldt voor de toekomst).

Wie ontvangen de persoonsgegevens?

Voor het uitvoeren van onze bedrijfsactiviteiten gebruiken wij de volgende, in Nederland gevestigde  dienstverleners:

  • IT-dienstverlener: we gebruiken een IT-dienstverlener die ons ondersteunt ons bij alle IT-zaken (websites, email, support);
  • Bezorgers / franchisenemers: de bestelgegevens worden gedeeld met onze bezorgers, zij verzenden ook de facturen met daarin de factuurgegevens;
  • Financiële administratie (factuurgegevens): de dienstverlener die onze boekhouding verzorgt en controleert heeft toegang tot de gegevens op de facturen;
  • Uitzendbureaus (gegevens van sollicitanten): gegevens van sollicitanten zullen wij delen met uitzendbureaus die wij inhuren voor zover dat noodzakelijk is voor de sollicitatieprocedure.
  • Website analytics: de partij die de analytics cookies en diensten levert. De cookiegegevens worden opgeslagen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).  

Soms zijn wij verplicht persoonsgegevens te delen met niet-dienstverleners, zoals met de Belastingdienst.

Hoe lang worden de persoonsgegevens bewaard?

Voor de persoonsgegevens hanteren wij de volgende bewaarcriteria/termijnen:

  • Gegevens van klanten (contactpersonen bij zakelijke klanten en consumenten): de contactgegevens (naam, adres, emailadres, telefoonnummer) worden gedurende twee jaar na het einde van de overeenkomst bewaard, eventuele andere gegevens in correspondentie worden 5 bewaard, gegevens in de financiële administratie 7 jaar en eventuele gegevens in verband met geschillen of een (andere) wettelijke verplichting zolang als noodzakelijk is in verband met het geschil of de wettelijke verplichting.
  • Consumenten: gegevens van consumenten die rechtstreeks bij ons een (proef)bestelling doen bewaren wij gedurende een periode van 2 (twee) jaar na hun laatste bestelling.
  • Nieuwsbrief: Het emailadres dat wordt gebruikt om de nieuwsbrief naar te sturen wordt gebruikt zolang de betrokkene zich niet heeft afgemeld van de nieuwsbrief. Na afmelding wordt het emailadres uit de mailinglijst gehaald. 
  • Sollicitanten: gegevens van afgewezen sollicitanten worden voor een periode van vier weken bewaard, of met toestemming van de sollicitant, gedurende 1 (een) jaar.
  • Leveranciers en contactpersonen bij leveranciers: basisgegevens (naam, werkadres, contactgegevens) worden gedurende twee jaar na het einde van de overeenkomst bewaard, eventuele andere gegevens in correspondentie worden 5 jaar bewaard, gegevens in de financiële administratie 7 jaar en eventuele gegevens in verband met geschillen of een (andere) wettelijke verplichting zolang als noodzakelijk is in verband met het geschil of de wettelijke verplichting.
  • Andere contactpersonen: contactgegevens (naam, (werk)adres, emailadres, telefoonnummer) worden als uitgangspunt tot 5 na het laatste contact bewaard, eventuele gegevens in de financiële administratie 7 jaar en eventuele gegevens in verband met geschillen of een (andere) wettelijke verplichting zolang als noodzakelijk is in verband met het geschil of de wettelijke verplichting.
  • Websitebezoekers: gegevens in het contactformulier worden als uitgangspunt twee jaar bewaard na het laatste contact of, als het gaat om een klant, tijdens de hiervoor bij ‘Gegevens van klanten’ aangegeven duur, cookiegegevens worden 6 maanden bewaard.

Welke rechten heeft u?

U heeft op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in ieder geval de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • een kopie en inzage te vragen in uw gegevens;
  • informatie te ontvangen over de verwerking van uw gegevens;
  • incorrecte gegevens te laten corrigeren;
  • onvolledige gegevens aan te laten vullen, gezien de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • uw gegevens te laten verwijderen;
  • uw gegevens te laten beperken;
  • bezwaar te maken tegen het gebruik (de verwerking) van uw gegevens; als wij uw gegevens gebruiken voor direct marketing doeleinden en u vraagt ons daarmee te stoppen dan zullen wij dat gebruik staken – dit kunt u bijvoorbeeld doen door te klikken op de afmeldknop in een bericht;
  • als u toestemming hebt gegeven voor een bepaald gebruik van uw gegevens, die toestemming weer in te trekken. De intrekking geldt dan voor toekomstig gebruik van uw gegevens;
  • als u de gegevens zelf hebt aangeleverd of wanneer gegevens door u zijn aangemaakt en u daarvoor toestemming hebt gegeven of de gegevens nodig zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, en als de gegevens elektronisch worden verwerkt: dan heeft u het recht uw gegevens in een gestructureerd en gangbaar format in machine leesbare vorm mee te krijgen en, als dat technisch mogelijk is, de gegevens op uw verzoek op die manier aan een andere partij over te laten dragen;
  • een klacht in te dienen bij de bevoegde privacy-toezichthouder, in Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens.

Om uw rechten uit te oefenen, kunt u contact opnemen via de contactgegevens die staan genoemd bij "Wat als u vragen heeft?" Het kan zijn dat wij in bepaalde gevallen het recht hebben om uw verzoek te weigeren of daar slechts gedeeltelijk aan te voldoen.

Wat als u vragen heeft?

Als u vragen hebt over het gebruik van uw gegevens of over deze privacyverklaring kun u contact opnemen met:

Eetgemak B.V.
Taanderstraat 9A
2222 BG Katwijk
31 (0)71 408 41 40
info@eetgemak.nl

 

Kunnen wij deze privacyverklaring aanpassen?

Ja. Deze privacyverklaring is van 31-08-2022. Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Als het om een belangrijke wijziging gaat zullen wij u daarvan op de hoogte brengen, bijvoorbeeld door u daar een email-bericht over te sturen.